Modul perfect de a-ti antrena corpul si mintea in acelasi timp.

Dupa sarcinile de zi cu zi sau dupa orice antrenament muschii tai au nevoie de intindere si relaxare pentru a-si recapata supletea si lungimea, stretching-ul nu trebuie sa lipseasca din nici un program dar yoga este mult mai mult. Posturile de stretching se imbina in mod armonios si echilibrat cu miscari de forta si rezistenta, toate efectuate intr-o atmosfera calma si relaxanta cu accent pe o respiratie specifica practicii yoga.

Posturile Yoga (Asanas), pe langa efectul lor de intindere profunda a muschilor scheletici actioneaza si ca un masaj de relexare pentru principalele organe si sisteme ale corpului.

Beneficiile sunt numeroase si se simt imediat dar in acelasi timp se si cumuleaza pe termen lung.

Ca si beneficii putem enumera:

  • intinderea si tonifierea muschilor si mobilizarea articulatiilor,
  • masaj al organelor interne,
  • scaderea nivelului de stres si anxietate,
  • cresterea capacitatii de concentrare si reducerea zgomotului interior, adica acele ganduri care apar necontrolat
  • cresterea constientizarii de sine si a echilibrului psihic
  • imbunatatirea posturii
  • numeroase beneficii in tratarea deficieltelor de postura

Pe langa partea de efort fizic, efortul mental este mult mai important. Efortul mental inseamna pe de o parte acea concentrare si vointa de a mentine posturile cat mai nemiscate, fie ca sunt usoare, fie ca sunt dificile, dar pe de alta parte efortul mental mai inseamna si o detasarea de gandurile obisnuite din timpul zilei, momentul de preactica yoga este acel moment in care luam o pauza de la orice alt gand. Pentru cei care sunt la inceput, de regula, acest aspect al detasarii sa dovedeste mult mai dificil decat efortul fizic, insa concentrarea mintii se dobandeste destul de repede.

Clasa de yoga este recomandata oricui cu orice nivel de pregatire fizica, de la persoane sedentare pana la atleti de persormanta.